menu
Word Lid
Kledingvoorschriften in Antwerpse ziekenhuizen: schepen van Doesburg weigert duidelijkheid

Met de fusie tussen de ziekenhuisinstellingen Gasthuiszusters Antwerpen (GZA) en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) moet er onder andere een gemeenschappelijk reglement komen omtrent de kledingvoorschriften. In het bestaande regelement van ZNA is het dragen van een hoofddoek verboden, terwijl dit bij GZA toegelaten is onder bepaalde voorwaarden. Bevoegd schepen van Doesburg liet zich hierover publiek uit door te zeggen: “We moeten een oplossing vinden en gaan naar een gemeenschappelijk reglement. Maar we gaan hier onze tijd voor nemen en we gaan daarbij ook respect hebben voor elkaars identiteit, achtergrond en historiek.”

Op de jongste gemeenteraadscommissie vroeg fractieleider Sam van Rooy om verduidelijking. Van Doesburg weigerde echter in te gaan op van Rooy's vraag of er volgens haar een algemeen hoofddoekenverbod moet komen in onze ziekenhuizen. 

Sam van Rooy: "Schepen van Doesburg zou beter een voorbeeld nemen aan de Marokkaanse journaliste, Zineb El Razoui. Zij zegt: 'We kunnen de hoofddoek niet als normaal toestaan. Vrouwen die zeggen dat ze de vrijheid moeten hebben die te dragen, zitten ernaast. Het is een instrument van onderdrukking.' Ook de Franse feministe Laurence Rossignol, senator en voormalig minister van jeugd en vrouwenrechten zei: 'Er zijn natuurlijk vrouwen die er zelf voor kiezen, maar er waren ook Amerikaanse zwarten die voor slavernij waren.'"

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF