menu
Word Lid
Met bloemenhulde aan standbeeld benadrukt Vlaams Belang noodzakelijkheid van de Wet Major

Filip Dewinter: “De “Wet Major” is een Eigen Volk Eerst-wet die zorgt dat de havenarbeid in Vlaanderen in Vlaamse handen blijft!”

Vanochtend bracht het Antwerpse Vlaams Belang hulde aan Louis Major en diens wet op de havenarbeid. Aan het Stadspark legde een delegatie van de partij een bloemenkrans neer aan het standbeeld van Major. Het Vlaams Belang wil met deze symbolische actie beklemtonen dat de “Wet Major” ten allen tijde moet worden behouden. De wet bepaalt immers dat enkel erkende havenarbeiders in het Antwerpse havengebied havenarbeid mogen verrichten. Zowel Filip Dewinter als havenarbeider Tommy Van Look namen het woord.

Filip Dewinter: “De ‘Wet Major’ is een ‘Eigen-Volk-Eerst-wet’ die ervoor zorgt dat de Antwerpse havenarbeiders niet vervangen worden door goedkope werkkrachten uit derde-wereld-landen. Het behoud van deze wet is essentieel om ervoor te zorgen dat de havenarbeid in Vlaamse handen blijft! Onze haven mag niet vervallen in datgene wat men steeds vaker ondergaat in de bouw: gepassioneerde vakmensen van eigen bodem, die plaats ruimen voor loonslaven met wie het moeilijk communiceren is, wat de veiligheid in het gedrang brengt, denken we maar aan de ramp bij de bouw van een school op Nieuw-Zuid.”

Tommy Van Look: “Iedere havenarbeider in deze stad is net als ik enorm trots op zijn stiel. De Wet Major is de beste garantie om onze veiligheid te vrijwaren. Er mag geen punt of komma veranderd worden aan deze wet!”

Na afloop van de bloemenhulde bezochten Vlaams Belang-parlementskandidaten en -kaderleden enkele havenbedrijven, alsook het Havenhuis.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF