menu
Word Lid
Snapchat als populair verkoopplatform voor gestolen goederen: geen proactieve aanpak vanuit de stad

Fractieleider Sam van Rooy: “Een gemiste kans, want voorkomen is niet alleen belangrijker, maar ook efficiënter dan genezen!”

Snapchat, een app waarmee je foto’s en korte video’s kan delen, die na een korte tijd weer verdwijnen, wordt steeds vaker misbruikt om gestolen goederen te koop aan te bieden. Dit gebeurt kennelijk niet zozeer door geroutineerde, volwassen criminelen, maar door tieners.

Naar aanleiding van deze verontrustende trend, ondervroeg fractieleider Sam van Rooy burgemeester De Wever. “Wat onderneemt men vanuit het kabinet bestuurszaken en politie om enerzijds deze trend tegen te gaan en anderzijds dit medium in te schakelen om diefstal en heling op te sporen”, vroeg van Rooy.

In zijn repliek liet burgemeester De Wever weten dat ieder geval van diefstal individueel onderzocht wordt en dat men vanuit de lokale politie niet proactief te werk gaat om via socialemediaplatformen heling en diefstal op te sporen.

Onze fractie betreurt deze passieve en slappe aanpak. “De Antwerpse politie registreert jaarlijks tussen de 5.000 en 6.000 diefstallen, het werkelijke aantal ligt dus nog een pak hoger. Dat men dan een populair medium links laat liggen om deze criminaliteitsvorm proactief op te sporen en te bestrijden daar kan ik niet bij! Voorkomen is immers niet alleen belangrijker, maar ook efficiënter dan genezen”, aldus onze fractieleider.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF