menu
Word Lid
Stad Antwerpen keurt uitbreidingsplannen Al Ridaa-moskee in Deurne volledig goed


Jan Van Wesembeeck: “De bestaande Al Ridaa-moskee bevindt zich middenin een woonkern en is bijgevolg zonevreemd. Een uitbreiding van de bestaande infrastructuur zal de huidige problematiek alleen maar doen toenemen”

De Al Ridaa-moskee in de Mattheus Corvensstraat in Deurne plant om de bestaande moskee om te vormen tot een groot islamitisch complex. Zowel de bewoners van de Mattheus Corvensstraat als omwonenden in aanpalende straten ondervinden met de bestaande moskee in haar huidige vorm op huisnummer 110 nu reeds overlast. Alles lijkt erop dat de stad Antwerpen, onder leiding van burgemeester De Wever en diens socialistische coalitiepartners, alle buurtbezwaren naast zich neerlegt: op vrijdag 7 juni werd de omgevingsvergunning immers goedgekeurd.

Er was nochtans een N-VA-districtsraadslid dat zich samen met het Vlaams Belang verzette tegen de betreffende uitbreidingsplannen. Dit in tegenstelling tot districtsburgemeester Sekeris (N-VA) die zich onverschillig uitliet tijdens ‘wijkbabbel oneindig’ over de wildgroei aan moskeeën. De houding van de N-VA legt dus een vorm van schizofrenie bloot. Het is dan ook overduidelijk dat alleen het Vlaams Belang Deurne aan de kant van omwonenden staat die het slachtoffer zijn van moskeeënwildgroei en islamisering.

Het Vlaams Belang roept dan ook alle buurtbewoners die bezwaar indienden bij de stad op, om in beroep te gaan tegen deze beslissing bij de provincie. Het gegeven dat de ambtenaren van de stad Antwerpen de stelling van de aanvragers overnemen en dat deze uitbreiding geen gevolgen gaat hebben op de mobiliteit en het parkeren in de buurt is hallucinant. Het is onbegrijpelijk dat een project van deze omvang niet onderworpen wordt aan een mobiliteitsstudie.

In dit dossier moeten wij helaas vaststellen dat een meerderheid gedomineerd door de N-VA in de praktijk aan het handje loopt van socialisten. Een megamoskee midden in een woonwijk zal tot gevolg hebben dat nog meer Deurnenaars moe getergd hun huis verkopen en Deurne zullen verlaten.Laat ons samen deze omvolking van onze wijken stoppen! Enkel een massale stem in oktober voor het Vlaams Belang kan het tij nog keren.

Deurne Weer Van Ons!

Jan Van Wesembeeck

Voorzitter Vlaams Belang Deurne

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF