menu
Word Lid
Vlaams Belang Berchem betuigt medeleven aan nabestaanden van vermoorde Davy

Lijsttrekker William Van Kerckhoven: “Niet mijn onschuldige leeftijdsgenoot Davy, maar wel de allochtone crimineel Saïd was de verkeerde persoon op de verkeerde plaats”

Filip Dewinter: “Deze gruweldaad legt opnieuw het falende justitiebeleid bloot”

In aanwezigheid van gemeenteraadsleden Anke Van dermeersch, Peggy Pooters en Filip Dewinter legde de Berchemse Vlaams Belang-afdeling bloemen neer aan het plaats delict van de laffe moord op de negenendertigjarige Davy Veraghtert. Alvorens een minuut stilte te houden, namen zowel Berchems lijsttrekker William Van Kerckhoven als Filip Dewinter het woord.

William Van Kerckhoven: “Niet mijn leeftijdsgenoot Davy, die in deze buurt altijd thuis en onder vrienden was, maar wel de criminele moordenaar Saïd was eergisteren de verkeerde persoon op de verkeerde plaats. Hoeveel gruweldaden moeten er nog gebeuren alvorens justitie komaf maakt met fopstraffen en vervroegde vrijlatingen? Het Vlaams Belang wil bij deze nogmaals oproepen om criminele vreemdelingen te verbannen van ons grondgebied.”

“Exact een week na de intifadi-taferelen van oudjaar, heeft er zich met de moord op Davy iets afgespeeld dat niemand onberoerd laat. Een laffe, koelbloedige moord op een buitenstaander van goede wil toont voor een zoveelste keer aan dat in onze stad multicultureel al te vaak synoniem staat voor multicrimineel. Iemand die veroordeeld werd voor roofoveral, slagen en verwondingen op vrouwen en drugsdelicten had nooit op vrije voeten mogen zijn. Zulke heerschappen horen levenslang te worden opgesloten”, aldus gemeenteraadslid Filip Dewinter die na afloop van de bloemenneerlegging opriep om alle sereniteit te behouden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF