menu
Word Lid
Vlaams Belang boycot reclamecampagne van Bol.com

Afgebeelde vrouw in boerkini met als mededeling “De winkel van Zomerspetters” ontsiert het straatbeeld

Bekijk het hier: https://twitter.com/vbantwerpe...

Deze provocatieve affiche wekt de indruk dat vrouwen in ons land zich tijdens de zomermaanden van kop tot teen moeten bedekken en een boerkini of op z’n minst lichaamsbedekkende kledij met hoofddoek moeten dragen. Dergelijke publiciteitscampagnes normaliseren het dragen van boerkini’s en maken het steeds moeilijker voor vrouwen om zomers en frivool gekleed te gaan. Alsof islamitische en vrouwonvriendelijke klederdracht het nieuwe normaal geworden zijn. In tal van omvolkte wijken binnen onze stad is deze klederdracht helaas de regel in plaats van de uitzondering geworden. Via Bol.com moet blijkbaar de hele stad dit onverdraagzaam ritueel ondergaan.



Vlaams parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Anke Van dermeersch leidde de actie en lanceerde eveneens een filmpje op het internet. “Het kan toch niet zijn dat vrouwenlichamen bij zomerse temperaturen volledig bedekt moeten zijn. Deze reclamecampagne van Bol.com wekt de indruk dat Vlaamse vrouwen zich moeten bedekken omdat we verantwoordelijk zijn voor de seksuele moraal van moslimmannen. Bijgevolg roep ik op niet langer aan te kopen bij Bol.com”, aldus Van dermeersch.


Vlaams Belang overplakte alle vrouwonvriendelijke Bol.com-affiches met haar eigen posters waarop vermeld staat: “De islam kan uw vrijheid schaden” (zie bijlage). Zolang Bol.com gebruik maakt van dergelijke islamiserende campagnes roepen wij iedereen die begaan is met de rechten van de vrouw op niet langer te bestellen bij Bol.com.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF