menu
Word Lid
Vlaams Belang vraagt vanuit de provincie meer aandacht voor dierenwelzijn

Provincieraadslid Jan Claessen: “Het provinciaal budget voor dit thema is nihil”

Het Vlaams Belang vindt het belangrijk om (huis)dieren respectvol te behandelen. Bij veel Antwerpenaren bestaat er een sterke band met hun viervoeter en dat moet gerespecteerd worden. Vlaams Belang-provincieraadslid Jan Claessen pleit voor een specifiek budget voor dierenwelzijn zodat ook op provinciaal vlak de rechten van alle dieren worden gevrijwaard.

Verschillende Antwerpse dierenasielen en -opvangcentra kampen nog steeds met financiële en logistieke beperkingen. Zij verrichten heel belangrijk werk en dienen ondersteund te worden. Dierenasielen en – opvangcentra zouden eenvoudiger subsidies moeten kunnen bekomen voor hun noodzakelijke werking. Binnen de Antwerpse provinciale begroting is momenteel geen specifiek budget voorzien voor dierenwelzijn.

Dierenmishandeling in de vorm van onterende praktijken in kwekerijen en slachthuizen, gewetenloze broodfokkers en handelaars die te jonge en zelfs hondenpuppy’s invoeren moeten strenger gesanctioneerd worden.

Provincieraadslid Jan Claessen eist accurate maatregelen voor een doeltreffende bestrijding van deze kwalijke handel. “Ondanks de groeiende aandacht voor dierenwelzijn blijft in de provincie Antwerpen het aantal aangiften en inbreuken tegen dierenleed toenemen. In Vlaanderen bestaat immers een bijna strafloosheid tegen dierenbeulen en faalt de overheid inzake opvang voor dieren. Dat slechts 6% van de feiten van dierenmishandeling worden bestraft, is onaanvaardbaar voor het Vlaams Belang. Wreedheden tegen dieren moeten streng worden bestraft en dit niet alleen in het wetenschappelijke kader van experimenten, maar ook op zogenaamd godsdienstig vlak. Hoogtijd om het thema dierenwelzijn prioritair te behandelen en het op te nemen in de meerjarenplanning van de provincie”, aldus Claessen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF