menu
Word Lid
Vlaams Belang wil tekst en uitleg van De Wever bij uitgelekt document ivm fusieafspraken tussen Borsbeek en Antwerpen

Filip Dewinter: "Stad Antwerpen belooft Borsbeek gouden bergen, maar beloven doet enkel de zotten in vreugde leven"

Vlaams Belang wil extra commissie bestuurszaken olv burgemeester De Wever over fusie

In een uitgelekt document (zie bijlage) worden door het stadbestuur van Antwerpen en Borsbeek allerlei afspraken gemaakt i.v.m. de fusie tussen Antwerpen en Borsbeek. In dit document worden aan het toekomstige district Borsbeek allerlei beloftes gedaan. Er wordt beloofd om straten heraan te leggen, te investeren in het ontmoetingscentrum Tirolerhof, in de lokale bibliotheek, in een “versterking” van de werken en materiaal van de lokale brandweer, in Fort 3 als recreatiegebied,…enz. Er wordt extra personeel beloofd voor de loketwerking en voor andere gemeentediensten in Borsbeek. Ook wordt in het document gesteld dat:

“Het totale fiscale plaatje voor de inwoners van Borsbeek en heel Antwerpen herschikken we zodat dit voor iedereen zo gunstig mogelijk uitvalt. Het geheel van fiscaliteit en stedelijke retributies wordt in functie daarvan bekeken en besproken.”

Een concreet kostenplaatje betreffende al deze beloftes is er echter niet..

In het document wordt dan weer niet gesproken over het behoud/afschaffen van het lokale politiekantoor, het afbetalen van de reeds toegestane renteloze lening van 3,5 miljoen € van de stad Antwerpen aan Borsbeek en het al dan niet invoeren van het betalend parkeren. Evenmin wordt bepaald wat het budget is waarover het district Borsbeek jaarlijks zal kunnen beschikken…

Onduidelijkheid troef dus. Veel vragen maar weinig antwoorden..

Het Vlaams Belang wil dan ook nog voor de gemeenteraad van maandag 18 december aanstaande. waar beslist wordt over de fusie- een extra commissie bestuurszaken o.l.v. burgemeester Bart De Wever over alle financiële en praktische modaliteiten van de fusie.


Bijlage: document “Antwerpen: een stad van dorpen!”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF