menu
Word Lid
Wederkerende en steeds verder escalerende oudejaarsrellen: tijd voor recht en orde

Het Vlaams Belang weigert zich neer te leggen bij de jaarlijkse rellen met nieuwjaarsnacht. “De overheid blijft falen in haar voornaamste taak: de veiligheid van de burgers garanderen”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “Als tuig vernielingen aanricht, politiemensen aanvalt en ambulances bekogelt, dan is dat geen wetmatigheid die we zomaar moeten ondergaan, maar dan is dat criminaliteit die we hard moeten aanpakken.”

Voor het Vlaams Belang is de maat al lang vol en moeten recht en orde terugkeren, en niet enkel op nieuwjaarsnacht. “Rellen, ambulances die in de val worden gelokt en aangevallen, politiewagens die kapotgestampt worden, relschoppers die rondparaderen in gestolen kogelwerende vesten van de politie, ... Na het cancelen van Zwarte Piet en kerstmarkten, hebben we een multiculturele traditie gecreëerd: nieuwjaarsrellen”, stelt gemeenteraadslid Filip Dewinter vast.

Zowel in de bevoegde commissies van de het federaal parlement als de Antwerpse gemeenteraad zullen Depoortere en Dewinter in hun hoedanigheid van parlementslid en gemeenteraadslid respectievelijk minister Annelies Verlinden (cd&v) en burgemeester Bart De Wever (N-VA) ondervragen. 

Filip Dewinter: "Ieder jaar waarschuwen we voor dit soort van intifadi-taferelen, en ieder jaar worden de criminaliteitsgevolgen zwaarder. Onze voorstellen worden steevast op negering onthaald. Hoogtijd om hier komaf mee te maken. Vanaf 2024 moet er opnieuw recht en orde heersen."

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF